Fiske och friluftsliv för skogsmästarskolans elever

När det gäller fiske så är Skinnskatteberg en riktig juvel! Kommunen erbjuder 244 sjöar och vattendrag med en stor variation fiske, allt från öring till gös. Skolan arrenderar en sjö i närheten av skolan, vilket ger alla som är medlemmar i studentkåren möjligheten till obegränsat med fiske utan krav på fiskekort. Förutom skolans egen sjö ligger Skogsmästarskolan vackert belägen precis vid Övre och Nedre Vättern och här köps ett fiskekort för endast 40 kr/dag, för att prova lyckan på i huvudsak Gösen och abborren. I Nedre Vättern erbjuder även skolan fiskebåt med tillhörande elmotor fritt för kårens medlemmar att låna. Är man mer åt det flugfiskande hållet finns hedströmmen som med sin sträcka på 128 km bjuder på fantastiskt flugfiske, vackra naturupplevelser och mängder med äventyr, b.l.a. kanotpaddling.

Vill man i stället snöra på sig kängorna och upptäcka närområdet finns det många alternativ till vandringsleder. Bruksleden är en trevlig led som sträcker sig ända från Västerås till Malingsbo, och på vägen får du lära dig en hel del om Skinnskattebergs brukshistoria! Är lusten efter porlande vattendrag och djupa trollskogar större är det i stället Ormdalsstigen man ska bege sig till.

Vill man bara avnjuta naturen i dess lugna tillvaro finns det en jättefin badplats vid Skärsjön precis utanför Skinnskatteberg. Här passar det perfekt för lite härligt umgänge kring lägerelden med gitarr och spel.

Förekommer lusten att få upp pulsen samtidigt som man avnjuter naturen finns det många fina löparspår runt byn och i skogen, samt en fin strandpromenad längs Nedre Vättern.

Brinner man lite extra för frågor kring fiske och friluftsliv får man mer än gärna engagera sig i skolans fiskevårdsförening som jobbar med dessa frågor.