Näringslivsdag!

Onsdag den 15/2 är det dags för näringslivsdag på Skogsmästarskolan! Detta innebär ett unikt tillfälle att träffa branschfolk som är här och ställer ut och visar upp sitt företag under dagen, föreläser och kanske sitter med under kvällens middag!

Missa det inte!

En hjälpande hand!!

Skogsmästarskolans elever har lyckats samla in pengar som räcker till 3 st “school in a box” med hjälp av “musikhjälpen” som arrangeras av P3! Känner er stolta, ni har varit med och gjort skillnad för 120 barn som vill gå i skola! Bra jobbat!!

Länken nedan ger en förklaring till vad en “school in a box” innehåller samt hur mycket vi samlat ihop…

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3946&artikel=6559458&initiative=/result/skogsmastarskolans-studentkar/5200

Jul/luciasittning

Hej alla! Välkommen tillbaka från diverse praktiker och studieveckor önskar vi SMP 16/19 & 15/18. Nästa vecka är det dags för sista sittningen under detta år! Se till att anmäla er så att så många som möjligt kommer och gör det till en riktigt bra julfest! Sista anmälningsdag är imorgon tisdag (6/12).

Härje-Dalaresa med SMP14/17

Nu är skolan igång igen och SMP14/17 inledde i veckan höstterminen med den traditionella HärjeDalaresan. Vi inledde veckan i Mittådalens sameby tillsammans med representanter från Skogsstyrelsen, Statens fastighetsverket och den aktuella samebyn. Där diskuterades problematik och problemlösning med skogsbruk i renskötselområden.  Veckan fortsatte med intressanta besök i Tännäs, Orsa besparingsskog och Siljansfors försökspark. Här behandlades allt från skogsbruk i kärva klimat till naturvårdsbränning, hyggesbränning, laserkartor och spännande trädslagsförsök. En händelserik vecka med mycket nya intryck!